I torsdags fick vi en mycket trevlig föredragning av Michaela Henning, som berättade för oss om Litteraturkanalen.se. På denna kanal, som vem som helst kan titta på, hittar du massor av boktips (bl a av Ellen Skarp, som är välkänd gäst hos oss), reportage, författarintervjuer, dokumentärfilmer och samtal om film och scenkonst. Har du inte bekantat dig med denna kanal ännu, så är det ett tips att verkligen göra det. Om man är intresserad av kultur och litteratur, så finns det mycket att hämta här. Adressen är: Litteraturkanalen.se
 
Alla närvarande medlemmar uppmanades att låna en bok som Michaela hade med sig. Hon frågade därefter, varför vederbörande valde just denna bok. Var och en redovisade på ett lättsamt och intressant sätt sitt val och på så sätt fick vi alla en liten ny tolkning av en berättelse och/eller författare.  
Litteraturkanalen är som nämnts en hemsida och en webb-tv kanal, där Michaela och hennes kollegor presenterar videoklipp på möten med personerna bakom böckerna eller med andra som läst böcker. I intervjuerna beskrivs böcker.
Litteraturkanalen finns sedan 2019 och är ämnad att bredda läsintresset. Avsikten är att presentera läsvärda böcker, inte bara aktuella.