Publicerad av Ulf Krona den aug 08, 2019
Den 8 augusti besöktes Fredriksdalsteatern och vi såg den mycket underhållande föreställningen "Var god dröj". En klassisk slapstick komedi av John Chapman. Vädrets makter var inte riktigt med oss, det blev lite regn och något kyligt, men förställningen värmde med många skratt och dråpligheter.
Före föreställningen berättade Mikael Bohlin ingående om Fredriksdals friluftsteater med anekdoter om hur det var förr och hur Eva Rydberg kom att ta hand om den. Eva tog över 1994 efter Nils Poppe som i sin tur började 1966 och fick livstidskontrakt 1997. ”Salongen” rymmer 1261 platser.
I slutet av föredragningen ställde Fredrik Dolk upp och berättade om sin karriär som skådespelare och som röst i de fyra tecknade ”Toy Story” filmerna.
Därefter intogs en måltid bestående av kyckling, potatis och sås.
 
 
Handlingen i "Var god dröj" (med originaltiteln Nil by Mouth) är förlagd till ett nedslitet och sparbetingat lasarett i Helsingborgstrakten. Dråpliga felbehandlingar och dräpande repliker avlöser varandra i en sjukhuskomedi där allt går fel. Karin Bellman ( Eva Rydberg) är intagen på sjukhus för nånting som hon har glömt. När hon flyttas från avdelningen Fröding till Ferlin startas en karusell av förväxlingar. Maken ( Allan Svensson) är teologie doktor men misstas genast för en medicine doktor på det underbemannade sjukhuset. Mitt i helgstressen dyker dessutom en inspektör från landstinget upp.