Kvällens program: Gåsmiddag på restaurang Madame Moustache

Kvällen inleddes med ett glas bubbel i baren där medlemmar och gäster minglade med varandra innan det var dags att sätta sig till bords en våning upp.

Där var det dukat för oss på fem bord och danskar och svenskar blandade sig väl inför kvällens begivenhet som bestod av traditionsenlig Gåsmiddag med tillhörande lotteri tillsammans med medlemmar ur vår danska vänklubb Virum-Sorgenfri. Presidenten Patrik Christierson hälsade alla hjärtligt välkomna och gladdes åt den goda uppslutningen kring denna mångåriga tradition. Sång till kråset hade förberetts av klubbmästaren Eva-Gun Oskarsson som samstämt med Anetth Granberg Axell ledde allsången under middagen.

Det var hög stämning i de trivsamma lokalerna och tiden förflöt fort under kvällen, vilket var tur då det tog lång tid mellan rätterna. Gåsen smakade utmärkt och ingen behövde gå från bordet utan en övertygande mättnad då det bjöds om så mycket man ville ha.

Lotteriet förrättades till kaffe och dessert och inbringade flera tusen kronor. Hela behållningen kommer att skänkas till End Polio Now. Medlemmar och gäster hade skänkt till ett välfyllt vinstbord som efter 17 vinstdragningar hade glatt många i sällskapet. Särskilt Christer Andersson med frun Anna hade stor anledning att glädjas då deras många lotter gav riklig utdelning. Alla tog lotter för minst 100 kronor och många för mer än så. Kvällens lottgeneral Marcus Petersson fick benäget bistånd att dra vinstlotter av servitrisen Olivia. Kvällen till ära pryddes alla borden av minst två Rotary standarer då klubben införskaffat nya standarhållare.

Så småningom avslutades kvällen och vi lämnade Madame Moustache både nöjda och mätta.