Dagens program:
Studiebesök hos Helsingborgs Auktionskammare på Spritan i Ödåkra. Ägarna Pernilla och Magnus Nyholm hälsade oss välkomna och presenterade verksamheten. 2001 tog de över den anrika auktionsfirman, som då fanns på Kungsgatan i centrala Helsingborg, och 2021 flyttades verksamheten till Spritan i Ödåkra. Här fick man dubbelt så stora och bättre anpassade lokaler. 
 
Auktionskammaren ingår i Auctionet, som är en marknadsplats för auktionshus i hela världen. Det är en mycket smidig lösning, berättade makarna Nyholm. All budgivning och försäljning sker numera på nätet. Dessutom sköter Auctionet all penningtransaktion och har också en egen transportbyrå. Föremålsvärderingen görs lokalt hos auktionskammaren (kan även göras digitalt) och efter att säljaren godkänt priset katalogiseras och fotograferas objektet och läggs sedan ut på Auctionet.com, där det visas i 7-8 dagar. Ett osålt föremål kan läggas ut ytterligare två gånger. Säljaren måste betala 15% provision plus moms samt en klubbavgift 75kr. 
 
Firman på Spritan har öppet dagligen för besökare och inlämning av föremål och man kan naturligtvis själv hämta sitt köpta föremål där. Som säljare/köpare måste du ha ett konto och i Sverige har Auctionet 800 000 registrerade konton. Håkan kollade i sin mobil och just då, när vi var på plats, hade Auctionet 5000(!) besökare från de olika ingående auktionshusen.
Vi var en mycket intresserad och frågvis publik och Pernilla och Magnus svarade med stort engagemang på allt från bästa budgivningstaktik till vad som är trendigt/icke-trendigt.
Klubbmästaren Eva-Gun hade fixat goda mackor och dryck och vi fick tillfälle att mingla runt bland möbler och allsköns föremål.
Presidenten tackade Pernilla och Magnus och visade allas vår uppskattning genom att överlämna rotarychoklad och vin.