Publicerad av Ulf Krona den apr 11, 2019
Den nyskrivna musikalen En alldeles särskild dag är baserad på Ettore Scolas hyllade genombrottsfilm från 1977 med Sophia Loren och Marcello Mastroianni i huvudrollerna.

Vi var 15 medlemmar och gäster från Helsingborg Landborgens RotaryKlubb, som besökte Helsingborgs stadsteater och fick en välspelad, intressant och känsloladdad stund i sällskap med den duktiga ensemblen i förställningen.

I centrum står hemmafrun Antonietta (Anki Albertsson) som utåt sett lever det perfekta livet med man och många barn mitt i Rom. Året är 1938 och nationalismen präglar allt större delar av Europa.

När Adolf Hitler besöker Benito Mussolini i det fascistiska Italien en dag i maj samlas folket på Roms gator för att fira. Det är en historiskt viktig händelse som alla vill uppleva på plats. Men Antonietta, som älskar Mussolini, kan inte vara med. Det kan inte heller hennes granne Gabriele (Stefan Clarin), tidigare firad radiojournalist som nu bannlysts eftersom han misstänks vara antifascist.

Av en slump träffas de båda och i humanisten Gabrieles närhet blir Antonietta smärtsamt medveten om sin ensamma och kärlekslösa vardag. Trots att de är varandras motsatser öppnar deras möte en helt ny värld.
En alldeles särskild dag är en vacker och omtumlande berättelse om ett oväntat och innerligt möte mellan två människor. Det är en tankeväckande och rörande ensembleföreställning som sätts upp i samarbete med Malmö Opera.

Den mycket duktiga ensemblen fick stående ovationer efter föreställningen av publiken.