Englog - din kompetenta 3PL-partner 2024-04-21 22:00:00Z 0

Helsingborgshems arbetsmarknadsinsatser -  Przemek Malachowski

Denna torsdagkväll fick vi besök av Przemek Malachowski, Chef för arbetsliv och inkludering på Helsingborgshem. Han höll ett mycket intressant föredrag om Helsingborgshems sociala insatser i stadsdelar med socioekonomiska utmaningar och då med särskilt fokus på arbetsmarknadsinsatser och projektet Rekrytera. Rekrytera är ett framgångsrikt arbetsmarknadsprojekt, som numera är implementerat i de nordöstra stadsdelarna – Drottninghög, Dalhem och Fredriksdal.
 
 
Helsingborgshems arbetsmarknadsinsatser - Przemek Malachowski 2024-02-07 23:00:00Z 0

Martin Dyberg - Myter och sanningar om källsortering

Martin Dyberg som är NSR's Strategiska kommunikatör berättade mycket ingående och inspirerande om NSR's uppdrag och om framtiden för vår sophantering och hur vi skall se till att hantera vårt avfall på rätt sätt. NSR ägs av de sex nordvästskånska kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Åstorp och Ängelholm. I regionen bor totalt drygt 270 000 invånare, för vilka NSR har det kommunala renhållningsansvaret. 
 
Martin Dyberg - Myter och sanningar om källsortering Ulf Krona 2024-01-31 23:00:00Z 0

Studiebesök - Helsingborgs Auktionskammare

Dagens program:
Studiebesök hos Helsingborgs Auktionskammare på Spritan i Ödåkra. Ägarna Pernilla och Magnus Nyholm hälsade oss välkomna och presenterade verksamheten. 2001 tog de över den anrika auktionsfirman, som då fanns på Kungsgatan i centrala Helsingborg, och 2021 flyttades verksamheten till Spritan i Ödåkra. Här fick man dubbelt så stora och bättre anpassade lokaler. 
 
Auktionskammaren ingår i Auctionet, som är en marknadsplats för auktionshus i hela världen. Det är en mycket smidig lösning, berättade makarna Nyholm. All budgivning och försäljning sker numera på nätet. Dessutom sköter Auctionet all penningtransaktion och har också en egen transportbyrå. Föremålsvärderingen görs lokalt hos auktionskammaren (kan även göras digitalt) och efter att säljaren godkänt priset katalogiseras och fotograferas objektet och läggs sedan ut på Auctionet.com, där det visas i 7-8 dagar. Ett osålt föremål kan läggas ut ytterligare två gånger. Säljaren måste betala 15% provision plus moms samt en klubbavgift 75kr. 
 
Firman på Spritan har öppet dagligen för besökare och inlämning av föremål och man kan naturligtvis själv hämta sitt köpta föremål där. Som säljare/köpare måste du ha ett konto och i Sverige har Auctionet 800 000 registrerade konton. Håkan kollade i sin mobil och just då, när vi var på plats, hade Auctionet 5000(!) besökare från de olika ingående auktionshusen.
Vi var en mycket intresserad och frågvis publik och Pernilla och Magnus svarade med stort engagemang på allt från bästa budgivningstaktik till vad som är trendigt/icke-trendigt.
Klubbmästaren Eva-Gun hade fixat goda mackor och dryck och vi fick tillfälle att mingla runt bland möbler och allsköns föremål.
Presidenten tackade Pernilla och Magnus och visade allas vår uppskattning genom att överlämna rotarychoklad och vin.

 
Studiebesök - Helsingborgs Auktionskammare Ulf Krona 2024-01-08 23:00:00Z 0

Lucia

Som traditionen numer erbjuder lyssnade vi på Wieselgrensskolans duktiga elever från Musikklasserna i ett stämningsfullt Luciatåg.
 
Lucia 2023-12-13 23:00:00Z 0

Gåsmiddag på restaurang Madame Moustache

Kvällens program: Gåsmiddag på restaurang Madame Moustache

Kvällen inleddes med ett glas bubbel i baren där medlemmar och gäster minglade med varandra innan det var dags att sätta sig till bords en våning upp.
 
Där var det dukat för oss på fem bord och danskar och svenskar blandade sig väl inför kvällens begivenhet som bestod av traditionsenlig Gåsmiddag med tillhörande lotteri tillsammans med medlemmar ur vår danska vänklubb Virum-Sorgenfri. Presidenten Patrik Christierson hälsade alla hjärtligt välkomna och gladdes åt den goda uppslutningen kring denna mångåriga tradition. Sång till kråset hade förberetts av klubbmästaren Eva-Gun Oskarsson som samstämt med Anetth Granberg Axell ledde allsången under middagen.
 
Det var hög stämning i de trivsamma lokalerna och tiden förflöt fort under kvällen, vilket var tur då det tog lång tid mellan rätterna. Gåsen smakade utmärkt och ingen behövde gå från bordet utan en övertygande mättnad då det bjöds om så mycket man ville ha.
 
Lotteriet förrättades till kaffe och dessert och inbringade flera tusen kronor. Hela behållningen kommer att skänkas till End Polio Now. Medlemmar och gäster hade skänkt till ett välfyllt vinstbord som efter 17 vinstdragningar hade glatt många i sällskapet. Särskilt Christer Andersson med frun Anna hade stor anledning att glädjas då deras många lotter gav riklig utdelning. Alla tog lotter för minst 100 kronor och många för mer än så. Kvällens lottgeneral Marcus Petersson fick benäget bistånd att dra vinstlotter av servitrisen Olivia. Kvällen till ära pryddes alla borden av minst två Rotary standarer då klubben införskaffat nya standarhållare. 
 
Så småningom avslutades kvällen och vi lämnade Madame Moustache både nöjda och mätta. 
Gåsmiddag på restaurang Madame Moustache 2023-11-08 23:00:00Z 0

EGO Jan Mark - Once upon a time!

Jan Mark, klubbens ”ambassadör” och nestor, berättade om sitt spännande liv som handelsman. Jan Mark född i Malmö som nummer sju av sju syskon, bestämde sig tidigt för att satsa på en karriär inom handeln. I unga år, blott 18 år, emigrerade han till USA, där två av hans äldre bröder redan fanns. Siktet var inställt på en karriär inom handeln i USA och där började han som lärling vid detaljhandelsföretaget Montgomery Ward. Han antogs efter ett år till Manager Trainee. Många unga svenskar fanns i staden för att bygga sig en framtid och Jan Mark som har lätt att knyta nya kontakter utsågs snabbt till klubbmästare i Young Scandinavian Club.
 
Hans första riktiga jobb efter utbildningen var att chefa för ett tiotal tvätterier. Som tvätteridirektör såg han till att öka lönsamheten och allt gick som smort när en världskris satte stopp för USA-äventyret. Kubakrisen inträffade 1962 och Jan riskerade att som immigrant i USA att bli inkallad till mönstring i den amerikanska armén. Inför den risken valde han att flytta hem till Sverige. Det var inget han behövde ångra. I Malmö blev han med sina nyvunna kunskaper om handel en av männen bakom framgången för Wessels i Malmö som skulle till att öppna.
EGO Jan Mark - Once upon a time! 2023-09-27 22:00:00Z 0

Cabaret - Helsingborgs Teater

Kvällen inleddes med lätt förtäring i foajen varefter vi intog våra platser i salongen för att se en av världens mest populära musikaler. Vi fick uppleva en annorlunda föreställning av Cabaret som regisserats av Mellika Melouani Melani och där scenen i stor utsträckning utgjordes av en cabaretbuss tillverkad i trä.
Cabaret - Helsingborgs Teater Ulf Krona 2023-09-20 22:00:00Z 0

Räddningstjänsten Skåne Nordväst - Emma Nordwall

Dagens program: Räddningstjänsten Skåne Nordväst (RSNV), föreläsare Emma Nordwall
 
Räddningstjänsten Skåne Nordväst täcker kommunerna Helsingborg, Ängelholm, Örkelljunga, Bjuv och nu även Båstad, och leds av förbundsdirektör/räddningsledare Emma Nordwall. RSNV har drygt 300 medarbetare, 140 deltidsbrandmän, 110 heltidsbrandmän, 20 personer som arbetar med myndighetsutövning och 40 utbildare/verksamhetsstöd. Deltidsbrandmännen har ett vanligt heltidsjobb men står ständigt i beredskap och de måste kunna ta sig till stationen inom 5 minuter. I Sverige finns det 5 kvinnliga räddningschefer och bland övrig personal inom räddningstjänsten är 7% kvinnor. Fler kvinnor behövs och man behöver inte vara en stor stark man för att söka. Det räcker med att ha en god fysik och mental styrka samt ha god bedömningsförmåga.
Räddningstjänsten Skåne Nordväst - Emma Nordwall 2023-09-13 22:00:00Z 0

Anagram tar över Fredriksdalsteatern

Kajsa Jönsson, VD för Anagram Live AB, och Fanny Ramel, producent på Anagram, presenterade sina och företagets visioner för Fredriksdalsområdet i allmänhet och sommarteaterföreställningarna i synnerhet. Företagets vision för Fredriksdal är att erbjuda program som tilltalar en bred publik utifrån ålder, smakriktning och bakgrund. Man vill beröra och skapa relevant innehåll och även initiera, driva och genomföra kreativa samarbeten med andra aktörer. Viktigt är att skapa innehåll som inte diskriminerar utan istället bidrar till jämställdhet, mångfald och delaktighet.
 
Anagram tar över Fredriksdalsteatern 2023-09-06 22:00:00Z 0

Presidentskifte

Dagens program: Presidentskifte
 
Mötet inleddes med en kort summering av året från nuvarande President Lisbeth Grapenblom.
Lisbeth refererade bl a till årets internationella President, Jennifer Jones och hennes valspråk som har varit Mångfald, Jämlikhet och Inkludering eller Diversity, Equity och Inclusion på engelska.
Dansgolvet är till för oss alla och vi vill att alla är uppe och dansar. Vi gör det tillsammans! Lisbeth avslutade med ett stort tack till alla sina 15 mentorer under sitt presidentår. D v s alla f d presidenter.
 
Efter intagande av som vanligt god mat påbörjades årets presidentskifte.
 
Ceremonin inleddes med avtackning av Christina Gedeborg-Nilsson för hennes fantastiska arbete i programkomitttén. Även Jan Mark tackade Christina för hennes arbete, via länk från USA. Nu välkomnar vi inkommande president Anneli Andreasson som ordförande i programkommittén. Kontakta Anneli om du vill vara med och bidra i programkommittén. Tack igen Christina och varmt Lycka Till Anneli!
 
Därefter välkomnades Patrik Christiersson som ny president. Patrik tar nu med stolthet och glädje stafettpinnen och leder oss in i nästa verksamhetsår. Patrik refererade till nuvarande Distriktsguvernör Ulf Bingsgårds besök hos oss i höstas där han pratade om vad vi alla kan och vill bidra med till Rotary. Patrik uppmanade oss alla att fundera på hur vi vill bidra till Rotary framöver. Kanske något att fundera på i hängmattan i sommar? Hur ska mitt engagemang se ut kommande år? 
 
Vår alldeles färska President informerade också om att vi som klubb är mer eller mindre kompletta och inte har några vakanser förutom inkommande sekreterare. Detta uppdrag axlades dock i sittande möte av Camilla Thall vilket mottogs med glädje av alla närvarande.  
 
Patrik avslutade med att avtacka Lisbeth Grapenblom för hennes presidentår och överräckte en vacker solros.
 
Nu tar vi sommarlov och ses åter på Fredriksdal 17/8 för Eva Rydbergs föreställning.
24/8 får vi ta del av Patrik Christierssons tankar om sitt presidentår på Presidentens kväll!
 
En skön sommar önskas alla och väl mött i augusti!
Presidentskifte 2023-06-28 22:00:00Z 0

Räddningsstationen RS Råå - studiebesök

Denna torsdagkväll gjorde vi ett av våra efterlängtade studiebesök, denna gång på räddningsstationen RS Råå, som är en av 74 sjöräddningsstationer i landet och en av 5 i Öresundsregionen. Stationen grundades 2001 och bemannas av ett trettiotal frivilliga sjöräddare som utför omkring 150 uppdrag årligen. De finns på Västindiegatan 4 B på Råå. 

Anna och Jonas guidade oss genom räddningsstationens organisation och gav oss en intressant inblick i deras mycket viktiga uppdrag, som helt och hållet bygger på att frivilliga engagerar sig och ser till att stationen alltid är bemannad och redo att rycka ut till nödställda på sjön.

Räddningsstationen RS Råå - studiebesök 2023-06-14 22:00:00Z 0

Håkan Nilsson - Sydafrikas viner

Sydafrikas viner
Håkan började med att berätta en kort bakgrund om sin väg till sin verksamhet idag.
Han började på Restaurangskolan i Helsingborg, fick jobb på det då mycket omtalade och välrenommerade Ramlösa värdshus . Håkan gick med i Munskänkarna 1980 och tog deras 3 betyg. Han startade restaurang Carl XIV med Torbjörn Lagmark. 1992 startade han en privat vinkällare, Le Bastion. Detta var också ett år då Håkan vann många vin tävlingar, dels i Sverige men även ute i Europa liksom i Sydafrika. Numera anordnar Håkan vinresor bl a till Sydafrika och hans resor tar honom utomlands ca 15-20 gånger per år. 
 
Håkan Nilsson - Sydafrikas viner 2023-06-07 22:00:00Z 0

Uppåkra - en fornnordisk fyndplats

Katarina Carlsson, ordförande Vetenskapliga Rådet, Uppåkra, höll ett intressant föredrag om den fornnordiska fyndplatsen utanför Lund. Förutom själva platsen och utgrävningarna berättade hon om det tvärvetenskapliga Rådet som satts samman för att kartlägga hur folk levde vid Uppåkra under järnåldern från 500 före Kristus till omkring år 1050.
Uppåkra - en fornnordisk fyndplats 2023-05-29 22:00:00Z 0
Sydsvenska Handelskammaren Marcus Petersson 2023-05-22 22:00:00Z 0

Vänklubbsbesök hos Virum-Sorgenfri Rotaryklubb

Våra glada och trevliga vänner i Virum-Sorgenfri hade denna gång bjudit in oss till en heldag i Nivå. Nivå är förknippat med familjen Hage som 1872 köpte Nivaagard och ett intilliggande tegelbruk. Då var Nivå bara en liten bondby. Sonen och godsägaren Johannes Hage var socialt engagerad och såg till att byn fick både skola och sjukhus. Han var också konstintresserad och skaffade sig en ansenlig konstsamling. För att tillgängliggöra konsten för allmänheten öppnade han ett konstmuseum och donerade samlingen dit.
 
Vårt program innehöll besök på det gamla tegelbruket med Ringugnsmuseet samt Nivaagardens Malerisamling.
 
´Frokosten´, som därefter serverades i konstmuséets café, var både välsmakande och välbehövlig efter alla strapatser i ringugnens innersta.
Vänklubbsbesök hos Virum-Sorgenfri Rotaryklubb 2023-05-12 22:00:00Z 0

Kvällens program - Klubbsamråd

 
 
John Hedberg överlämnade boken ”Vinnare” till presidenten. Boken fick John i gåva av vår Charterpresident, Erik Kunstlicher, då John blev invald i klubben 1996. Boken handlar om entreprenörsskap och ett kapitel handlar om Erik Kunstlicher. Avsikten är att boken lämnas vidare från president till president. 
 
 
Kvällens program var alltså Klubbsamråd. Nedan några av de ämnen som avhandlades.
 
 
Helsingborg Landborgen Rotary Klubbs hemsida:
 
Anthony Várady redogjorde för hur man på hemsidan gör inloggning, får fram evenemangsplaner, hur man ser vilka som är anmälda till olika möten, hur man skickar e-post och bifogar filer mm. Anthony kommer att upprätta kortfattade instruktioner som delges samtliga medlemmar. Alla uppmanades att inte tveka att ställa frågor som berör hemsidan och hur man navigerar där. Anthony, Marcus och Ulf kan svara på de flesta frågor om detta. Och var inte rädda för att prova, det finns ingen risk att man förstör eller ändrar något - så gå in och klicka och kolla runt, det finns mycket "matnyttigt" att hitta där.

 
Kvällens program - Klubbsamråd 2023-04-19 22:00:00Z 0

Motorcykelresa på New Zealand - KåGe Schildt

KåGe har under många år bl. a. varit ordförande för Svenska Bilsportförbundet. Han har gjort många äventyrliga motorcykelresor med vänner runt om i världen. Den första var Route 66 en klassiker från Chicago till Los Angeles. Därefter blev det Seattle Alaska, Patagonien, Nya Zealand med start i Auckland (2018), Australien, Island – Färöarna 220 mil 2022 och i år gjorde han Nya Zealand en andra gång tillsammans med två vänner som han fick under resan i Sydamerika 2017.
Motorcykelresa på New Zealand - KåGe Schildt 2023-04-12 22:00:00Z 0

Lundahumor - Fredrik Tersmeden

Dagens föreläsare Fredrik Tersmeden startade sitt framförande med en teatralisk och bejublad uppläsning ur ”Den uppriktige Portugalaren” som skrevs av Falstaff Fakir 1890.
Lundahumor - Fredrik Tersmeden 2023-03-29 22:00:00Z 0

Eva Lundqvist - från Överskottsbolaget till ÖoB

Kvällens program: Resan från Överskottsbolaget till ÖoB. Eva Lundqvist, som blev VD för ÖoB för ett år sedan, har jobbat i bolaget som personalchef i många år. Hon bor i Domsten och veckopendlar till Skänninge nära Mjölby, där bolaget har sitt huvudkontor och huvudlager. Hon höll ett entusiastiskt föredrag om ÖoB´s utveckling och betonade att det inte längre hade någon koppling till överskottsförsäljning.
 
Eva Lundqvist - från Överskottsbolaget till ÖoB 2023-02-08 23:00:00Z 0

Helsingborg Landborgen RK lokala projekt - Mentorskap för ukrainare i Helsingborg

Vår egen medlem Anneli presenterade vårt lokala projektet - mentorskap för ukrainare i Helsingborg. Projektet initierades hösten 2022 och planeras pågå fram t.o.m. våren 2023. Projektansvarig är Anneli Andreasson och i projektkommittén ingår Margaretha Perborg, Anetth Granberg-Axell samt Camilla Thall. Syftet är att via mentorskap och hjälp till självhjälp hjälpa ukrainare i Helsingborg att komma in i det svenska samhället.
Helsingborg Landborgen RK lokala projekt - Mentorskap för ukrainare i Helsingborg 2023-02-07 23:00:00Z 0

Kom ihåg att aldrig glömma - Emerich Roth

Den 27 januari var det Förintelsens minnesdag och det var därför ett mycket aktuellt och viktigt föredrag vi fick ta del av. Föreläsaren Ingrid Ohlsson, filmproducent, kom i kontakt med Emerich Roth, en av överlevarna från koncentrationslägren under andra världskriget. När Emerich var 19 år deporterades han till Aushwitz med hela sin familj. Han överlevde, otroligt nog, fem koncentrationsläger. Vi såg den kortare skol-versionen (17 minuter) av Ingrids film ”Emerich Roth - Överlevaren och kampen mot våldet”, en dokumentärfilm som handlar om allas lika värde, att hjälpa andra och att våga tro på sig själv och vara en god förebild. Emerich ger i filmen sin bild av hur det var i koncentrationslägren.
Kom ihåg att aldrig glömma - Emerich Roth Ulf Krona 2023-01-25 23:00:00Z 0

Biologiinspirerad design - Peter Apell

Peter Apell, professor emeritus vid Chalmers Tekniska Högskola, har forskat kring "Levande tillståndets fysik". Det handlar om att efterlikna den teknik, som växter och djur redan använder. Peter höll ett mycket spännande och intressant föredrag om biologiinspirerad design.
Biologiinspirerad design - Peter Apell Ulf Krona 2023-01-18 23:00:00Z 0

Egoföredrag - Östen Malmborg

 
Årets första ego föredrag hölls av en av våra senast inkomna medlemmar Östen Malmborg. Östen gav oss en intressant skildring av sitt liv med en mor som drev lanthandel och en far med egen målerifirma. Han berättade bl a att han och hans hustru hade ett gemensamt intresse i att bygga och förvalta hus och bostäder.
 
 
 
Det blev ett mycket intressant föredrag, som öppnar upp för många spännande samtal framöver. Ni som inte kunde vara med, passa på och prata med Östen om hans ego nästa gång vi ses. Varmt välkommen till vår fina klubb, Östen!
Egoföredrag - Östen Malmborg Ulf Krona 2023-01-11 23:00:00Z 0

Luciafirande och julavslutning

Vår klubb hade julavslutning på Scandic Nord och vi inledde kvällens möte med glögg, pepparkakor och mingel. Sedan kom Lucia med tärnor och stjärngossar och sjöng många av de traditionella Lucia- och julsångerna. Så vackert med flerstämmig sång. De duktiga ungdomarna sprider välbehövlig värme och glädje.
 
Sedan serverades vi en mycket god och vackert serverad danskinspirerad tallrik med anka, apelsinsås, potatispuré och rotfrukter. Särskilt tack riktas till vår egen medlem Kristina Gillmert, som ordnat så fint för oss.
 
Kvällen avrundades med att vi önskade varandra GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!
Luciafirande och julavslutning 2022-12-14 23:00:00Z 0

Besök på Spritan i Ödåkra

Kvällen började med besök och intagande av fantastiskt goda landgångar på café Två Systrar. Två Systrar startade café/bageri på Slottshöjden december 2014 som ett familjeföretag.
2018 byggde de ett nytt café och bageri på Spritan i Ödåkra. Familjen drev sedan båda verksamheterna till april i år då cafét på Slottshöjden såldes och bytte namn till Två Systrar by Pronto. De två verksamheterna drivs nu helt åtskilda, även om de delvis delar namn. Bageriet levererar inte till andra bagerier, men har catering till bl a en del kommunala enheter. De har numera 13 anställda varav de flesta hör till familjen. De erbjuder förutom fullt brödsortiment även stenugnsbakade pizzor och har öppet alla dagar i veckan.
 
 
Kvällen fortsatte med besök hos vår hedersmedlem Tina Nordström, som numera har sitt provkök på Spritan i Ödåkra. Där bjöds på kaffe och mycket uppskattad toscakaka. 
 
 
 
 
Besök på Spritan i Ödåkra 2022-10-05 22:00:00Z 0

Presidentens kväll

Vår nya president Lisbeth Grapenblom presenterade sin strategiplan för klubbens medlemmar. Missade du detta se Veckobrevet!
 
Lisbeth Grapenblom
Presidentens kväll 2022-08-31 22:00:00Z 0
Presidentskifte Marcus Petersson 2022-07-25 22:00:00Z 0

Rundvandring i Oceanhamnen

Vi samlades uppe på parkeringen söder om Helsingborg C för en rundvandring i Oceanhamnen, som är det allra senaste tillskottet i Helsingborgs bostadsbyggnation. På en fantastisk plats alldeles nära havet växer ett helt nytt bostadsområde fram och första etappen börjar nu bli klar.
 
Efter en kort promenerad över den nya bron, vidare genom parken och lekplatsen med djungeltema i den gamla dockan, kom vi fram till Havoteket.
 
I Havoteket finns bl a två akvarier, som visar djurlivet i Öresund nära ytan och i djuphavshålorna.
Rundvandring i Oceanhamnen 2022-06-15 22:00:00Z 0

Besök från Pristina International RC

Vår klubb har haft besök från Pristina International RC, Kosovo. Under 4 dagar varade besöket, varav 2 dagar i Danmark, där vår vänklubb Virum-Sorgenfri stod för värdskapet.
 
Det var tre Rotarianer från Kosovoklubben samt en av flickorna som deltagit i projektet, ”The girls scholarship, Kosovo”, som besökte oss. Anledningen till besöket var just det gemensamma projektet, som genomförts i sann Rotaryanda tillsammans med klubben i Pristina, Virum-Sorgenfri RK och Helsingborg Landborgen RK. Mer om just detta projekt kan du läsa på denna hemsida under fliken ”Pågående projekt”
 
Vi hade glädjen att ta hand om våra gäster onsdag och torsdag och vi hade ett digert program med bland annat guidade turer i Rådhuset och Mariakyrkan, besök på Sofiero, fika på Fahlmans mm mm.
 
 
Besök från Pristina International RC 2022-06-08 22:00:00Z 0

Forskning i pandemins spår

Ingemar Petersson, professor och medicinsk rådgivare, Skånes Universitetssjukhus, berättade om forskningen i pandemins fotspår.
Forskning i pandemins spår 2022-04-06 22:00:00Z 0
Sverige i forskningens framkant 2022-03-19 23:00:00Z 0
Gängkrigen belystes i ett föredrag 2022-03-19 23:00:00Z 0
Likhet inför lagen Marcus Petersson 2022-02-27 23:00:00Z 0

Elbilsrevolutionen är här

Jörgen Bengtsson från organisationen Elbil Sverige berättade om alla fördelar med elbilar. Han är själv inne på sin tredje elbil, idag är det en Tesla, och menar att elbilarna generellt har blivit mycket bättre sedan han köpte sin första för fem år sedan och utbudet idag mycket större. Han tror att det endast kommer att finnas elbilar inom 20 år. Redan idag är nybilsförsäljningen av elbilar större än försäljningen av drivmedelsdrivna i Sverige, enligt Jörgen.
 
Elbilsrevolutionen är här 2022-02-12 23:00:00Z 0

Artificiell Intelligens

Malin Larsson från AI Sweden, Sveriges nationella centrum för tillämpningen av artificiell intelligens, var klubbens föredragshållare denna kväll.
 
Artificiell Intelligens 2022-02-05 23:00:00Z 0

En levande stadskärna

Malin Törnwall, cityutvecklare, Helsingborgs City berättade om den framtidsoptimism som finns bland stadens cityhandlare trots att flera stora handelskedjor lämnar city. Ett nytt city växer fram med fler företag som levererar tjänster istället för endast produkter.
En levande stadskärna 2022-01-30 23:00:00Z 0

Friskis & Svettis!

Nilima Lindmark Hollander och Rouger Adler från Friskis & Svettis i Helsingborg gästade klubben och tackades av president Ulf Krona för ett intressant och trevligt föredrag med choklad designad av Chocolatte.
 
 
 
Friskis & Svettis! 2022-01-22 23:00:00Z 0

11 november - Gåsmiddag

 
Dags för vår traditionella gåsmiddag tillsammans med vänner från vår danska vänklubb Virum-Sorgenfri. Vi samlades på den alldeles nyöppnade restaurangen Brasseriet, som ligger i prismahuset i Oceanhamnen, för en drink och mingel innan vi satte oss till bords.
11 november - Gåsmiddag 2021-11-10 23:00:00Z 0

4 nov - Företagsbesök,  Foodhills i Bjuv

Äntligen kunde vi återuppta en mycket efterlängtad aktivitet, nämligen att gör studiebesök hos närliggande företag.
 
Denna kväll besökte vi Foodhills i Bjuv. Vår egen medlem Mikael Halling gav oss en uppdatering av vad som skett sedan Findus lade ned sin verksamhet 2017 och hur Foodhills tog över i stort sett hela fastigheten strax därpå. Med en klar vision startades renovering av lokalerna och stora investeringar gjordes för att göra området användbart för framtida verksamheter.
 
Situationen var inte den bästa när Foodhills började resan. I stort sett allt från fastigheter till framtidsutsikter måste förnyas. Lång rutin från liknande projekt och ett brett logistiskt know how kom väl till pass. 

 

4 nov - Företagsbesök, Foodhills i Bjuv 2021-11-03 23:00:00Z 0

28 oktober - BOBHUNDMUSIKAL

Denna torsdag var vårt möte förlagt till Stadsteatern i Helsingborg. Äntligen dags för ett teaterbesök! Det bjöds på musikalen "BOBHUNDMUSIKAL"
28 oktober - BOBHUNDMUSIKAL 2021-10-27 22:00:00Z 0

21 oktober - Litteraturkanalen.se - Michaela Henning

 
I torsdags fick vi en mycket trevlig föredragning av Michaela Henning, som berättade för oss om Litteraturkanalen.se. På denna kanal, som vem som helst kan titta på, hittar du massor av boktips (bl a av Ellen Skarp, som är välkänd gäst hos oss), reportage, författarintervjuer, dokumentärfilmer och samtal om film och scenkonst. Har du inte bekantat dig med denna kanal ännu, så är det ett tips att verkligen göra det. Om man är intresserad av kultur och litteratur, så finns det mycket att hämta här. Adressen är: Litteraturkanalen.se
21 oktober - Litteraturkanalen.se - Michaela Henning 2021-10-20 22:00:00Z 0
14 oktober - Estoniakatastrofen - ett kompletterande synsätt 2021-10-16 22:00:00Z 0
30 september - Hans Wallmark (M) 2021-10-16 22:00:00Z 0

Torsdag 7 oktober - Livet i 5 knop - Göta kanal i allas hjärtan

 
Magnus Hollwin, Marknads och Kommunikationschef på AB Göta Kanalbolaget, gästade oss via Zoom och gav oss en heltäckande bild av allt som Göta kanal har att erbjuda
Göta kanal är idag ett av Sveriges mest kända turistmål med 3 miljoner årliga besökare. Historien börjar med att Sverige hade behov för en vattenväg mellan Sveriges största städer utan att behöva passera Öresund och betala tull till Danmark.
Torsdag 7 oktober - Livet i 5 knop - Göta kanal i allas hjärtan 2021-10-06 22:00:00Z 0

Höstmöte med Virum-Sorgenfri i Helsingör

Lördagen den 2/10 var vi inbjudna av vår vänklubb Virum-Sorgenfri till ett möte i Helsingör. 13 medlemmar/gäster från vår klubb tog förväntansfullt färjan kl 09.30 på lördagsmorgonen till Helsingör. Där möttes vi av 11 medlemmar från Virum-Sorgenfri. Ett kärt och efterlängtat möte, som vi hade sett fram emot länge.
 
Vi tog oss tillsammans till Stenegade och Café Kagefryd, där vi blev bjudna på kaffe och croissanter och även fick höra innehavaren av caféet berätta om husets historia och vilka olika näringar som hade bedrivits där genom århundradena.
Höstmöte med Virum-Sorgenfri i Helsingör 2021-10-01 22:00:00Z 0
Guvernörsbesök Ulf Bingsgård 2021-09-23 22:00:00Z 0

Det mest eftersökta

Konstkännaren Peter Andrén gav oss en bild av dagens moderna konsthandel. Tack för ett intressant föredrag Peter!
 

 
Det mest eftersökta 2021-09-23 22:00:00Z 0
Jazz skivor o Doris Day av Jan Olsson  2021-09-23 22:00:00Z 0

Presidentens kväll - Ulf Krona

Vår nya President Ulf krona stakade ut inriktningen för det kommande verksamhetsåret. Läs mer om detta i veckobrevet och Mål & Prioriteringar 2021-2022 som skickas med Tisdagsbrevet.
Presidentens kväll - Ulf Krona 2021-08-25 22:00:00Z 0

”The Girls Scholarship" - slutrapporten

Dagens program: The Girls Scolarship Kosovo – presentation av slutrapporten.
 
 
Margaretha Perborg har varit ansvarig för klubbens internationella projekt och berättade om bakgrunden, förberedelsen inför projektstarten och genomförandet av projektet.
”The Girls Scholarship" - slutrapporten 2021-08-24 22:00:00Z 0

Presidentskifte torsdag 1 juli

I torsdags, 1 juli, hade vi presidentskifte i vår fina klubb. Niclas Gemfeldt lämnade över kedja och presidentskap till Ulf Krona. Men innan dess delade Niclas ut 2 st PHF, Paul Harris Fellows, till två av våra medlemmar.
 
Den första gick till Margaretha Perborg, bl a för hennes stora engagemang i vårt internationella projekt med flickorna i Kosovo.
 
Den andra delades ut till Anthony Várady, som bl a har betytt oerhört mycket för att klubben har kunnat genomföra digitala möten och få ut information till medlemmarna. Stort grattis till båda två.
Presidentskifte torsdag 1 juli 2021-06-30 22:00:00Z 0

Promenad på Sofiero

Torsdag den 17 juni möttes vi för en härlig stund i Sofieros vackra omgivningar. Vi hade härligt väder och njöt av en stillsam promenad i parken och njöt av god glass vid Slottsbutiken, som ligger i det gamla hovstallet.
 
Promenad på Sofiero 2021-06-16 22:00:00Z 0

Vandring på Fredriksdal

Torsdagen 10 juni njöt vi av sommarvärme och trevlig samvaro på Fredriksdal. Efter en vandring i området blev det fika.
Vandring på Fredriksdal 2021-06-09 22:00:00Z 0

Stadsvandring i Helsingborg centrum

Torsdagen 3 juni träffades 13 av klubbens medlemmar och ett antal gäster för en guidad tur i centrum under ledning av en av klubbens medlemmar, Astor Brorsson. Vi fick ta del av Astors gedigna kunskaper om Helsingborgs historia från medeltiden och framåt, till en bit in på 1900-talet.
Stadsvandring i Helsingborg centrum 2021-06-06 22:00:00Z 0

H22 - Sara Hullegård, torsdag 19/11

Denna torsdag kväll berättade Sara Hullegård om H22 City Expo. Sara är partnership manager för H22 City Expo. H22 är inte en bomässa, utan mer att betrakta som en långsiktig välfärdssatsning på stadsutveckling för att öka livskvalitén för de som verkar och bor i Helsingborg. 
H22 - Sara Hullegård, torsdag 19/11 Ulf Krona 2020-11-18 23:00:00Z 0

Ellen Skarp - boktips, torsdag 5 nov

 
Denna kväll hade vi återigen återgått till helt digitala möten, så vi fick inte chans att hälsa Ellen Skarp välkommen fysiskt till våra möteslokaler. Men ändå fick vi en mycket inspirerande och trevlig föreläsning med massor av tips på intressanta böcker.
 
Våra digitala möten fungerar alldeles utmärkt och det är verkligen tur att vi har denna möjlighet att tillgå och att vi kan ses på detta sätt. Du som inte har provat på detta ännu - försök ta dig tid och koppla upp dig till nästa möte, det är mycket bättre än att inte kunna ses alls. Om du har problem med uppkoppling, hör av dig till Anthony, Marcus eller Ulf, så hjälper de dig. 
 
 
Ellens bokprat är så roligt och man får verkligen lust att kasta sig in i den härliga världen med böcker - och vi fick så många fina tips denna kväll. Läs mer och se listan på böcker.
 
 
Ellen Skarp - boktips, torsdag 5 nov Ulf Krona 2020-11-04 23:00:00Z 0

Max Granström - om Stadsteatern, torsdag 29 okt

 
Max Granström inledde med att berätta om hur hans karriär inom Helsingborgs kultursfär började 2010 då han tackade ja
till en position som vice teaterchef.
 Sen tidigare hade han arbetat som jurist i tio år efter han var klar med sina studier i Uppsala. Karriärshoppet från juridiken till att arbeta som chef på teater blev både utmanande och lärorikt.
 
Max Granström började sitt uppdrag på Stadsteatern då verksamheten hade haltande publiksiffror och man nyligen hade sagt upp en del av personalstyrkan. Han lyckades dock med att få alla på teatern att jobba mot samma mål och idag är det en mycket väl fungerande organisation han leder. Framöver fick Max även förtroendet att både ta över posten som teaterchef samt tillförordnad chef på arenan för att numera sitta som både kulturdirektör på staden och VD för Helsingborg Arena & Scen. 
Max Granström - om Stadsteatern, torsdag 29 okt Ulf Krona 2020-10-28 23:00:00Z 0

Sebastian Palmqvist - Hur fungerar minnet, torsdag 22 okt

 
Kvällens föredragshållare, Sebastian Palmqvist , Docent och överläkare vid minneskliniken Lund, berättade mycket pedagogiskt om hur vårt minne fungerar och vad som orsakar att dom flesta av oss någon gång drabbas av problem med det.
 
Vårt minne finns på många olika platser i hjärnan men syn, lukt och hörsel finns i hippocampus. Vänster hjärnhalva kontrollerar bl.a. vårt språkminne och höger hjärnhalva tar hand om synminnet. För att hjälpa hjärnan att komma ihåg saker kan man försöka att använda båda hjärnhalvorna när man memorerar för att på så sätt öka chansen att minnas.
Sebastian Palmqvist - Hur fungerar minnet, torsdag 22 okt Ulf Krona 2020-10-21 22:00:00Z 0

Teaterbesök - Evigt ung, torsdag 15 okt

 
Teaterbesök på Helsingborgs stadsteater! 
Vårt eget teaterombud Anita Elander hade lyckats fixa biljetter till föreställningen Evigt Ung. Stadsteatern har ju fortfarande corona-restriktioner om totalt 50 personer i publiken per föreställning. Som inledning på kvällen serverades en liten soppmåltid i foajén.
Teaterbesök - Evigt ung, torsdag 15 okt Ulf Krona 2020-10-14 22:00:00Z 0

Distriktsguvernör Stefan Knutsson, torsdag 8 okt

Distriktsguvernör (DG) Stefan Knutsson presenterade mål och innehåll för Rotaryåret 2020-21. Stefans mål för detta speciella år är att stötta varandra i klubbarna och inte se enbart till antalet medlemmar, utan att växa på annat sätt bl a genom att sprida kunskap om Rotary och utveckla ledarskap. 
Distriktsguvernör Stefan Knutsson, torsdag 8 okt 2020-10-07 22:00:00Z 0

EGO föredrag av Patrik Christerson, torsdag 17 sept

 
Patrik Christerson, vår senast inkomna medlem, höll denna kväll sitt EGO fördrag. Patrik är född i Stockholm och hans föräldrar är av tysk börd. Han flyttade till Hamburg i 10-års åldern tillsammans med modern efter föräldrarnas skilsmässa. Här genomförde han också universitetsstudier i ekonomi.
EGO föredrag av Patrik Christerson, torsdag 17 sept Ulf Krona 2020-09-16 22:00:00Z 0
Presidentens kväll, torsdag 3 sept Ulf Krona 2020-09-02 22:00:00Z 0
Företagsbesök – Scandinavian Retail Center, SRC 2020-02-19 23:00:00Z 0

Jan Tornerhjelm - Varför Trump vill köpa Grönland

Jan Tornerhjelm, som är sjöofficer, berättade om sin bakgrund i marinen som befälhavare på ett fartyg bestyckat med kanoner, radiostyrda robotar och signalspaningsutrustning. Dagens moderna mobilnät har möjliggjort att t ex USA:s myndigheter kan spåra upp och bekämpa strategiska mål med nästan kuslig precision. På så sätt hittades Bin Laden, då någon av livvakterna inte stängt av sin mobil.
Jan Tornerhjelm - Varför Trump vill köpa Grönland Ulf Krona 2020-01-22 23:00:00Z 0
Catharina Isberg - Bibliotek i samtid och framtid, torsdag 16/1 Ulf Krona 2020-01-15 23:00:00Z 0
Luciatåg - Wieselgrensskolans musikklasser - torsdag 5/12 Ulf Krona 2019-12-04 23:00:00Z 0
Skönheten och Odjuret - torsdag 28/11 Ulf Krona 2019-11-27 23:00:00Z 0

Företagsbesök på Kemira, torsdag 21/11

Publicerad av Ulf Krona den 25 Nov 2019
Kvällens program med studiebesök på Kemira med efterföljande whiskyprovning var ett samarrangemang med Åstorps Rotaryklubb. Presidenterna Nils Nilsson och Jan Roos hälsade välkomna. Många förväntansfulla medlemmar från respektive klubbar med gäster såg fram emot kvällens begivenheter. 
Företagsbesök på Kemira, torsdag 21/11 Ulf Krona 2019-11-24 23:00:00Z 0

Maria Rooth, damhockeyspelare, torsdag 14/11

Publicerad av Ulf Krona den 14 Nov 2019
Maria Rooth, oerhört framgångsrik svensk damhockeyspelare, gästade oss denna kväll och berättade med stor inlevelse om sitt intresse för hockey och vad det betytt för henne. Maria var endast 4 år när hon började spela ishockey. Hon var helt ensam tjej och fick spela tillsammans med pojkarna. Men för Maria var detta inget hinder, för hockey var det bästa hon visste.
Maria Rooth, damhockeyspelare, torsdag 14/11 Ulf Krona 2019-11-13 23:00:00Z 0

Årsmöte och Gåsmiddag, torsdag 7/11

Publicerad av Ulf krona den 07 Nov 2019
Helsingborg Landborgen RK höll denna kväll sitt årsmöte och i direkt anslutning till detta en traditionsenlig gåsmiddag, till vilken våra danska vänner från Virum-Sorgenfri anslöt. Stor uppslutning och glatt humör borgade för en mycket trevlig kväll, något som alltid brukar vara fallet när vi träffar medlemmar ur våra härliga vänklubb. 
Årsmöte och Gåsmiddag, torsdag 7/11 Ulf krona 2019-11-06 23:00:00Z 0

Rotary Convention i Hamburg, torsdag 31/10

Publicerad av Ulf Krona den 31 Oct 2019
Rotary Convention i Hamburg presenterades gemensamt av Anita, Margaretha och Anthony.
 
Anita inledde med att berätta om sina upplevelser i Hamburg. Distriktet hade chartrat två bussar så att alla distriktets delegater kunde åka gemensamt.
 
 
 
 
 
Rotary Convention i Hamburg, torsdag 31/10 Ulf Krona 2019-10-30 23:00:00Z 0
Kosovos Ambassadör, torsdag 17/10 2019-10-29 23:00:00Z 0
Porsche Center Helsingborg, torsdag 24/10 2019-10-27 23:00:00Z 0
Inspiration & Motivation med Daniel Swärd - torsdag 10/10  Ulf Krona 2019-10-09 22:00:00Z 0
Poesiafton med Anita Elander - torsdag 3/10 Ulf Krona 2019-10-02 22:00:00Z 0
EGO föredrag - Charlotte Klefsgård, torsdag 26/9 Ulf Krona 2019-09-25 22:00:00Z 0
Företagsbesök, Gaia biomaterials - torsdag 19 september Ulf Krona 2019-09-18 22:00:00Z 0

Presidentens kväll - torsdag 5 september

Publicerad av Ulf Krona den 05 Sep 2019
President Jan Roos presenterade sina ledord för Rotaryåret 2019-2020. Dessa är: Rekrytera, aktivera, behålla och återvända. Presidenten utvecklade begreppens innebörd och vad han vill uppnå. Jan presenterade även sina mål för verksamhetsåret.
 
Mål:
  • Att öka synlighet och deltagande på sociala medier samt skapa kontakt med högskolan i Helsingborg.
 
  • Öka yrkesnätverks-arbetet för att skapa intresse för nya yrkesaktiva medlemmar.
 
  • Ta fram åtgärder för att öka antalet yrkeskategorier i vår klubb.
 
  • Stödja och skapa förutsättningar för vårt internationella och vårt lokala projekt.
 
  • Skapa djupare kontakt inom 10-klubbarna för gemensam strategi i medlemsrekrytering.
 
 
Presidenten gick igenom förändringar av antalet kommittéer. (Har tidigare skickats ut av sekreteraren). Sedan redovisade respektive kommittéordförande nuläget i kommittéerna och om planeringen framöver.
 
Vi ser alla fram emot ett spännande och intressant år med Jan Roos som "kapten" vid rodret. Nu ska vi alla tillsammans gör vad vi kan för att utveckla klubben och dess verksamhet.
Presidentens kväll - torsdag 5 september Ulf Krona 2019-09-04 22:00:00Z 0

Chocolatte - torsdag 29 augusti

Publicerad av Ulf Krona den 29 Aug 2019
Denna torsdag gjorde vi ett inspirerande och väldigt smakfullt studiebesök på Chocolatte i Helsingborg. Chocolatte startade sin verksamhet i Helsingborg 2003 och huserar sedan april i år på Drottninggatan 14, vid Rådhustorget.
Chocolatte - torsdag 29 augusti Ulf Krona 2019-08-28 22:00:00Z 0

Klubbgolf - Rya, torsdag 22 aug

Publicerad av Ulf Krona den 22 Aug 2019
Den 22 augusti gick årets mästerskap i klubbgolf av stapeln på Rya Golfbana. Klubbmästare med 35 poäng blev Astor Brorsson och Christer Christofferson vann priset närmast hål på 4:an. Det var en mycket trevlig golfdag med fint väder och fin stämning på banan. 
Klubbgolf - Rya, torsdag 22 aug Ulf Krona 2019-08-21 22:00:00Z 0

Carl-Wilhelm Stenhammar - Rotary International, torsdag 22 aug

Publicerad av Ulf Krona den 22 Aug 2019
Kvällens föredragshållare var Carl-Wilhelm Stenhammar, före detta president för Rotary International 2005-2006. Han var också ordförande i TRF, The Rotary Foundation, 2007-2011. Carl-Wilhelm har i många år haft ett stort internationellt engagemang i Rotary och speciellt i biståndsprogrammet PolioPlus som startades 1985 då Rotary gav ett löfte att utrota polio.
Carl-Wilhelm Stenhammar - Rotary International, torsdag 22 aug Ulf Krona 2019-08-21 22:00:00Z 0

Marco Smedberg - Presentation av Napoleon, torsdag 15 aug

Publicerad av Ulf Krona den 15 Aug 2019
Kvällens möte var Jan Roos första möte som klubbens nya president. Jan hälsade de många gästerna varmt välkomna och presenterade dagens fördragshållare, militärhistorikern Marco Smedberg. Marco har fördjupat sig i militärhistoria under de senaste ca 10 åren och skrivit flera böcker i ämnet.
Särskilt har han studerat Napoleon, som han främst betraktar som ett nydanande militärt geni, men som också hade bredd utöver det militära, bl a som duktig jurist.  
Marco Smedberg - Presentation av Napoleon, torsdag 15 aug Ulf Krona 2019-08-14 22:00:00Z 0

Fredriksdalsteatern 8 augusti 2019

Publicerad av Ulf Krona den 08 Aug 2019
Den 8 augusti besöktes Fredriksdalsteatern och vi såg den mycket underhållande föreställningen "Var god dröj". En klassisk slapstick komedi av John Chapman. Vädrets makter var inte riktigt med oss, det blev lite regn och något kyligt, men förställningen värmde med många skratt och dråpligheter.
Fredriksdalsteatern 8 augusti 2019 Ulf Krona 2019-08-07 22:00:00Z 0

Presidentskifte

Publicerad av Ulf Krona den 27 Jun 2019
 
Huvudtemat för kvällens möte var Presidentskifte. Avgående president Margaretha Perborg lämnade med varm hand över presidentkedjan till inkommande president Jan Roos.
 
Avgående president Margaretha Perborg tackade medlemmarna för allt fint stöd under året. Margaretha sammanfattade på ett bra sätt hur målen för hennes presidentår har uppfyllts och vad hon tyckte kunde förbättras framöver. Hon avslutade med att överlämna ett standar till inkommande president Jan Roos med texten "Mark Daniel Maloney, RI-president 2019-2020", med mottot "Rotary Connects The World". Detta köpte hon på Rotary Convention i Hamburg. Margaretha avtackades med en stor applåd.
 
Presidentskifte Ulf Krona 2019-06-26 22:00:00Z 0
Utgrävningarna av Uppåkra stenåldersby 2019-06-24 22:00:00Z 0

Mats Johnsson om Erikshjälpen

Mats Johnsson berättade om Erikshjälpens verksamhet i Helsingborg och tackades av klubbens President Margaretha Perborg för ett engagerande föredrag.
 
Mats Johnsson om Erikshjälpen 2019-05-21 22:00:00Z 0

Björn Anderberg - Stenströms

Publicerad av Ulf Krona den 02 May 2019
 
År 1883 förverkligade skräddare August Stenström sin dröm och öppnade butik i hjärtat av Helsingborg. Butiken, Stenströms Herr & Damekipering ligger idag på Stortorget 12 och har så gjort sedan 1906. Butiken drivs idag av Familjen Anderberg. Björn Anderberg gästade oss denna kväll.
Björn Anderberg - Stenströms Ulf Krona 2019-05-01 22:00:00Z 0

Feliz Kino: A DEMAND FOR ACTION

Publicerad av Ulf Krona den 25 Apr 2019
 
Organisationen "A demand for action" grundades 2014, som en följd av den växande humanitära katastrofen i mellanöstern på grund av ISIS fravmäxt. Feliz berättade om den stora nöd som drabbat massor av flyktingar och den sociala utsattheten dessa lider av.
Feliz Kino: A DEMAND FOR ACTION Ulf Krona 2019-04-24 22:00:00Z 0

Teater "En alldeles särskild dag"

Publicerad av Ulf Krona den 11 Apr 2019
Den nyskrivna musikalen En alldeles särskild dag är baserad på Ettore Scolas hyllade genombrottsfilm från 1977 med Sophia Loren och Marcello Mastroianni i huvudrollerna.
 
Vi var 15 medlemmar och gäster från Helsingborg Landborgens RotaryKlubb, som besökte Helsingborgs stadsteater och fick en välspelad, intressant och känsloladdad stund i sällskap med den duktiga ensemblen i förställningen.
 
Teater "En alldeles särskild dag" Ulf Krona 2019-04-10 22:00:00Z 0

KåGe Schildt: Genom Patagonien till världens ände

Publicerad den 04 Apr 2019
KåGe Schildt inledde med att berätta om sitt långvariga engagemang i Rotary och Svenska Bilsportförbundet.
 
Det var inte alltid de sanitära förhållandena var på topp under den långa MC-resan genom Chile och Argentina.
 
KåGe Schildt: Genom Patagonien till världens ände 2019-04-03 22:00:00Z 0

Claes Björkman, Brukshundsklubben och olika hundraser

Publicerad av Ulf Krona den 28 Mar 2019
Claes Björkman har varit ordförande i både Svenska Kennelklubben och Hundägarnas Riksorganisation
 
Claes gjorde en genomgång med fina bilder av de vanligaste bruks- och vallhundarna
 
Claes tackades för ett intressant föredrag med en varm applåd och president Margaretha Perborg överlämnade en gåva.
 
Claes Björkman, Brukshundsklubben och olika hundraser Ulf Krona 2019-03-27 23:00:00Z 0
Magnus Norberg, rapport från Sydkorea Ulf Krona 2019-03-25 23:00:00Z 0

Tura på Öresund

Publicerad av Ulf Krona den 21 Mar 2019
Aurora lägger ut med bland andra ett antal glada medlemmar i Helsingborg Landborgen Rotary Klubb
 
 
I restaurang Waves ombord på Aurora blev det en härlig tura med gemytlig samvaro.
 
Tura på Öresund Ulf Krona 2019-03-20 23:00:00Z 0

Diakon Maria Bengtsson om existentiella frågor

Publicerad av Ulf Krona den 14 Mar 2019
Maria Bengtsson gav oss alla en tankeväckare om hur livet och döden är oskiljbart förenat
 
President Margaretha Perborg och klubbens närvarande medlemmar tackade Maria Bengtsson för ett berörande föredrag
Diakon Maria Bengtsson om existentiella frågor Ulf Krona 2019-03-13 23:00:00Z 0

Tina Nordström, torsdag 7 mars

Publicerad av Ulf Krona den 07 Mar 2019
 
Tina Nordström underhöll oss med en engagerad och rolig föreläsning.
 
Tina avtackades med en passande dryck av vår President Margaretha Perborg
Tina Nordström, torsdag 7 mars Ulf Krona 2019-03-06 23:00:00Z 0

Heidi Avellan 28 februari

Publicerad av Marcus Petersson
Titel: Det nya politiska landskapet och den parlamentariska situationen efter valet.
Föredragshållare: Heidi Avellan, politisk chefredaktör på Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad, (oberoende liberal).
Heidi Avellan 28 februari Marcus Petersson 2019-03-03 23:00:00Z 0
Helsingborgs gator - Klas Östholm, torsdag 21/2 Ulf Krona 2019-02-20 23:00:00Z 0
Jan Mark om sitt arbetsliv, torsdag 14/2 Ulf Krona 2019-02-13 23:00:00Z 0
Ulrika Bengtsson och Topbrands Scandinavia, torsdag 7/2 Ulf Krona 2019-02-06 23:00:00Z 0

Uppfinnareföreningen, torsdag 31/1

Publicerad av Ulf Krona
Michael Rausman, ordförande i Helsingborgs uppfinnareförening, höll oss fängslade med ett föredrag om svenska uppfinningar och informerade om Svenska Uppfinnareföreningen.
Uppfinnareföreningen, torsdag 31/1 Ulf Krona 2019-01-30 23:00:00Z 0
Christina Gedeborg –Nilsson: ”Kultur och hälsa, torsdag 24/1 Ulf Krona 2019-01-23 23:00:00Z 0
Henric Borgström, Ekonomijournalist, kåserar, torsdag 17/1 Ulf Krona 2019-01-16 23:00:00Z 0

ClubRunner information, torsdag 10/1

Publicerad av Ulf Krona
President Margareta Perborg hälsade dagens föreläsare Helene Arvidsson, Magnus Stenbock Rotaryklubb, välkommen. 
Helsingborg Landborgen Rotaryklubb har bestämt att övergå till ClubRunner för intern och extern kommunikation och övergången planeras ske i sommar.
ClubRunner information, torsdag 10/1 Ulf Krona 2019-01-09 23:00:00Z 0