Patrik Christerson, vår senast inkomna medlem, höll denna kväll sitt EGO fördrag. Patrik är född i Stockholm och hans föräldrar är av tysk börd. Han flyttade till Hamburg i 10-års åldern tillsammans med modern efter föräldrarnas skilsmässa. Här genomförde han också universitetsstudier i ekonomi.
 
På universitetet träffade Patrik sin blivande fru. De reste runt i världen i ett halvår i bland annat Latinamerika där de också gifte sig.
 
De beslutade sig för att söka hus i Sverige och hittade en prästgård i Sävsjö som de köpte. De flyttade dit och fick tre barn. Patrik var intresserad av förnybar energi och installerade en pelletskamin i huset. Han jobbade ett tag i Vetlanda kommun som administrativ chef. Patrik slutade ett tag att arbeta och sysslade med handel av aktier. År 2011 köpte de ett företag som sålde bland annat lasyrer. Frun blev expert på produkterna och Patrik skötte försäljning av dessa. Patrik började engagera sig politisk i centern och gick med i Rotary under tiden i Sävsjö. Han var ordförande i barn och utbildningsnämnden i flera år. Han blev en period poliskt vilde i kommunfullmäktige när han gick ur centerpartiet eftersom han var missnöjd med hur partiet sköttes på lokal nivå.   
 
Barnen började så småningom studera i Lund och då beslutade Patrik och frun sig för att sälja huset i Sävsjö och flytta till Helsingborg, för att vara lite närmare barnen. De hittade ett hus och lokal till företaget i Rydebäck och flyttade dit 2019.
 
Patrik har gått med i centerpartiet i Helsingborg och hoppas kunna etablera sig som politiker i staden. 
 
Vi tackade Patrik med en varm och välkomnande applåd, för hans spännande och innehållsrika EGO föredrag och ser fram emot att träffa honom ofta i klubben. 
 
Varmt välkommen till Helsingborg Landborgen RK, Patrik!