Jörgen Bengtsson från organisationen Elbil Sverige berättade om alla fördelar med elbilar. Han är själv inne på sin tredje elbil, idag är det en Tesla, och menar att elbilarna generellt har blivit mycket bättre sedan han köpte sin första för fem år sedan och utbudet idag mycket större. Han tror att det endast kommer att finnas elbilar inom 20 år. Redan idag är nybilsförsäljningen av elbilar större än försäljningen av drivmedelsdrivna i Sverige, enligt Jörgen.
 
Nackdelen med elbil är idag framförallt laddningstiden och laddningsnätverket, menar han. Tesla har det överläget bästa laddningsnätet. Ionity är den främsta utmanaren. Räckvidden börjar blir bättre, men är ännu inte fullt jämförbar med drivmedelsbilar. Därför måste man planera längre resor med avbrott för laddning. Han ska själv köra till Spanien i sommar med sin Tesla och känner sig trygg för att klara hela resan.
 
 
Priset för en elbil är högre, men om man kör 1 5000 mil eller mer och laddar 1/3 av den total laddningstiden hemma (dvs med lägre elkostnad) så har elbilen en bättre totalekonomi, enligt Jörgen, även utan dagens skattelättnader, som nu börjar trappas ner. Allt högre drivmedelspriser påskyndar också mångas beslut att gå över till 100 % elbil. De laddhybrider som idag säljs, med en elräckvidd på mellan 4-7 mil tror han kommer att vara en parantes i transformationen till elbilar.
 
För den som är intresserad av att lära sig mer om elbilar tipsade han om olika websidor och tidningar man kan läsa. (se bild).