Publicerad av Ulf Krona den mar 26, 2019
 
Magnus Norberg, vår medlem som befinner sig i Sydkorea och håller på att bygga/starta upp ett nytt IKEA-varuhus berättar om nuläget.
 
 
Just nu så rekryterar vi för fullt. Fokus är nu på våra linjechefer och HR- medarbetare. Rekryteringen går sedan vidare med våra specialister och till sist rekryteras ca 320 medarbetare.
 
Utmaningen är att myndigheterna i Busan (Staden) och Gijang (Kommunen där vi öppnar) förväntar sig att vi rekryterar ca 60% utav våra medarbetare lokalt (30%/30%) . Annars kommer vi inte att få vår Retail Licence (ett slags certifikat) som behövs för att få öppna ett varuhus. För att få detta certifikat kommer vi också att sponsra antingen ett ålderdomshem eller ett sjukhus och också ta hand om (anställa) familjemedlemmar ifrån familjer som blev extra drabbade under Koreanska krigen. (Korean War Citizens) . Vi kommer även att –i IKEAs regi - ha ett dagis för våra medarbetares barn eftersom att det är svårt att hitta plats på daghem som har öppet så länge på kvällarna. Dagiset ligger precis bredvid varuhuset och har plats för ca 90 barn i 3 olika klasser.
 
Skickar med en bild ifrån i onsdags då vi besökte byggplatsen. (Ja, det är en strand högst upp i vänstra delen av fotot)
Lovar att komma tillbaka med lite mera matnyttigt närmare vårkanten då vi börjar med våra ”IKEA DongBusan Job-fairs”.
 
Jag har varit i kontakt med några Rotaryklubbar i Seoul och siktar på ett besök inom kort!
Hoppas allt är bra hemma i Helsingborg!
 
Bästa hälsningar från Magnus