Denna torsdag var vårt möte förlagt till Stadsteatern i Helsingborg. Äntligen dags för ett teaterbesök! Det bjöds på musikalen "BOBHUNDMUSIKAL"
 
Besöket inleddes med att Nikita Yourstone, guide på Helsingborgs Stadsteater, berättade om vilka förändringar som genomförts på Stadsteatern. Det handlar främst om att den stora scenen har genomgått en total ombyggnad med nya hissar, nytt scengolv och nytt dolt högtalarsystem. Samtliga stolar är utbytta liksom golvet och akustikplattor i taket. Det har blivit väldigt fint i "Storan".
 
Nikita berättade därefter om Bobhundmusikalens bakgrund och även om teaterns kommande program. T ex har Bröderna Lejonhjärta premiär den 18 december och Amadeus den 19 mars 2022, bägge dessa ges på stora scenen.
 
 
 
Här följer mer information om kvällens föreställning, följande kan man läsa om denna sevärda musikal på Stadsteaterns hemsida:
 

BOBHUNDMUSIKAL – för folk med tinnitus i hjärtat

Popgruppen bob katt består av fem unga kvinnor. I bagaget bär de inte bara sina instrument och sin talang utan även livets med- och motgångar. Tillsammans försöker bandmedlemmarna runda krisande föräldrar, pengabekymmer och längtan efter barn samtidigt som de slåss för nå sina drömmars mål om skivkontrakt, turnéer och berömmelse.  Men när ett förödande gräl splittrar bob katt vaknar några spöklika figurer till liv. Det är de garvade musikerna i det gamla Helsingborgsbandet bob hund som går igen. Med musikens hjälp tar sig bob hund-spökena tillbaka i tiden för att försöka förhindra katastrofen som hotar att skilja vännerna åt.

BOBHUNDMUSIKAL – för folk med tinnitus i hjärtat handlar om hur det är att inte passa in men att desperat försöka passa ihop. När man måste rea ut sin själ för att lyckas, och hur man gör det utan att trampa på varandra. Eller sig själv. Det här är också en hyllning till misslyckandet, en tidsresa där inget egentligen förändras.

Tillsammans med fem skådespelare fyller bob hund Storans scen i en berättelse om vänskap och framgång, om en önskan att kontrollera det okontrollerbara. De spelar nyskrivna melodier för ditt hjärta och gammal musik för din hjärna.

BOBHUNDMUSIKAL – för folk med tinnitus i hjärtat regisseras och koreograferas av Helsingborgs stadsteaters chef Kajsa Giertz.